Gemelde executie IS-strijders is ‘gigantische wake-upcall’

Verband tussen zikavirus en Guillain-Barré Syndroom’
maart 1, 2016
Today In Pop History  
maart 1, 2016
Show all

Gemelde executie IS-strijders is ‘gigantische wake-upcall’

De gemelde executie van acht Nederlandse IS-strijders door IS is een waarschuwing voor Nederlandse geradicaliseerde jongeren denkt Fatimazohra Hadjar, die werkt met deze groep jongeren in Amsterdam.

“Ik denk dat dit misschien wel een wake-upcall is. Dat mensen tien keer gaan nadenken of ze daar wel naartoe zullen gaan. Ze zien nu dat er daar helemaal geen sprake is van broederschap en van eenheid.”

De executie van de Nederlanders is naar buiten gebracht door burgerjournalistengroep Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS). De groep schrijft het in een artikel en heeft het tegen de NOS gezegd. Het bericht is niet door een andere bron bevestigd. De groep Nederlanders zou een maand geleden in conflict zijn gekomen met Iraakse leden van IS. Het conflict escaleerde toen een van de Nederlanders tijdens een ondervraging door Iraakse IS-strijders werd doodgemarteld. Het kwam tot een vuurgevecht tussen de Nederlanders en de Irakezen en de Nederlandse strijders doodden een bemiddelaar die was gestuurd om het conflict op te lossen. Hierop besloot IS de acht Nederlandse strijders te executeren.

Comments are closed.