Gemeenschappelijke initialen tot persoonsverwisseling

Rehabilitatie Onafhankelijkheidsplein nog in volle gang
maart 6, 2018
Korps Penitentiaire Ambtenaren start met kaderopleiding
maart 6, 2018
Show all

Gemeenschappelijke initialen tot persoonsverwisseling

Marcia Hoogvliets onterecht gelinkt aan verdachte Marcia H.

Marcia Hoogvliets, die enorm veel last heeft ondervonden van een politiebericht, waarin een vrouw met dezelfde initialen als verdachte van oplichting is genoemd. Na de bekendmaking door de politie, dat ene Marcia H. was aangehouden omdat ze zich uitgaf als werkster in de zorg, kwamen de problemen. Naar nu blijkt heeft iemand een foto van Hoogvliet’s  Facebook-profiel gekoppeld aan het politiebericht, en vervolgens via WhatsApp rondgestuurd. Dat ze opeens een aantal vriendschapsverzoeken via Facebook kreeg en telefoontjes van personen die uit het niets belden en vroegen hoe het met haar ging, deden de alarmbellen nog niet afgaan. Dat gebeurde pas toen Hoogvliets het gewraakte bericht zelf onder ogen kreeg.

In eerste instantie stapte Hoogvliets naar de politie. Omdat ze daar niet de behandeling kreeg die ze verwacht had, is ze nu naar de media gestapt om haar naam te zuiveren. Ze zit behoorlijk met de situatie in haar maag, wat ook invloed heeft op haar dagelijks functioneren als verpleegster.

Marcia Hoogvliets, wier identiteit is verwisseld met de op 20 februari aangehouden Marcia H. De veertigjarige vrouw met dezelfde initialen als Hoogvliets wordt verdacht van oplichting.

Comments are closed.