Geldinzamelingsactie voor orkaan Irma gaat van start

Radio 10 Sport dinsdag 12 september 2017
september 12, 2017
Skalians veranderen Lawa in rampgebied
september 12, 2017
Show all

Geldinzamelingsactie voor orkaan Irma gaat van start

SPSB geeft alvast SRD 100 duizend

Het doneren van geld ten behoeve van het door natuurgeweld getroffen Caribisch Gebied kan beginnen. Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing heeft een rekeningnummer geopend bij de Surinaamse Postspaarbank waar de Surinaamse burger geld kan doneren.

De bank zelf heeft alvast SRD 100 duizend op de rekening gestort als eerste inleg. Dit bevestigd NCCR-manager Jerry Slijngaard.
De roep om niet alleen voedselhulp en andere verbruiksartikelen te doneren, maar ook geld, komt vanuit de Caribische autoriteit van rampenbeheersing CDEMA.
Volgens Slijngaard is daar een goede reden voor. Er kan dan effectief zelf gekocht worden wat nodig is om de getroffenen bij te staan:

NCCR-manager kolonel Jerry Slijngaard over de laatste stand van zaken met betrekking tot Suriname’s bijdrage aan de slachtoffers van de door orkaan Irma getroffen Caribisch Gebied.

Er is een rekeningnummer geopend bij de Surinaamse Postspaarbank waar vrijgevige burgers een donatie kunnen doen. Het bankrekeningnummer zal in de loop van de week bekend worden gemaakt. De SPSB heeft alvast SRD 100 duizend in de rekening gestort.

Comments are closed.