Geldgebrek vertraagd  doorstart cassave fabriek zegt Algoe

Dagbladen overzicht vrijdag 10 november 2017
november 10, 2017
Paus Franciscus wil verbod op sigaretten in Vaticaanstad
november 10, 2017
Show all

Geldgebrek vertraagd  doorstart cassave fabriek zegt Algoe

De regering is nog niet zover om een doorstart te maken met de in verval geraakte cassave fabriek in Para.De fabriek had hoofzakelijk als doel opgekochte cassave van voornamelijk Para boeren te verwerken voor de lokale industrie en export. De intentie was dat de ministeries LVV & Defensie mogelijkheden aan het bekijken waren, militairen in te zetten voor de productie activiteiten. Echter is van dit idee nog maar weinig van de grond gekomen, omdat het  broodnodige kapitaal voor de doorstart er nog niet is,   bevestigd LVV minister Soeesh Algoe in een korte reactie aan journalisten eerder deze week.

De cassave fabriek zou nog dit jaar operationeel moeten worden. Er zijn hierover gesprekken geweest met ondder meer de Defensie minister zei, Patrick Kensenhuis NDP volksvertegenwoordiger uit Para, een paar maanden eerder dit jaar aan Radio10.We voeren u terug naar het moment, waar Kensenhuis pleit voor terugkeer van de in 2014 opgezette fabriek.

Patrick Kensenhuis zoals hij die een paar maanden geleden nog  sprak over de doorstart van de cassave fabriek in Para van de veelbelovende fabriek ter stimulering van de agrarische ontwikkeling is toen maar weinig  terecht gekomen.Mismanagement zou hiervan de oorzaak zijn geweest.

Comments are closed.