Project Gender gerelateerd geweld gestart
juni 26, 2020
Verkeersongeluk op ‘Bosje’-brug veroorzaakt ravage en file
juni 26, 2020
Show all

Geerlings-Simons neemt afscheid van DNA

Heeft vertrouwen in nieuwe leiding

Jennifer Geerlings-Simons heeft vrijdag haar laatste formele handelingen gepleegd als voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). De winnaars van een quiz werden bekend gemaakt en ze woonde de onthulling van haar foto bij, in de galerij van het parlementsgebouw. Simons zegt met een goed gevoel afscheid te nemen van het parlementaire werk. Van de nieuwe voorzitter verwacht ze dat die de ingeslagen weg van institutionele versterking en transparantie zal voortzetten.

Na 24 jaren vindt Simons het nu wel welletjes. Het is volgens haar nimmer de bedoeling geweest om voor nog een termijn zitting te nemen in het parlement. Indien haar politiek huis, de Nationale Democratische Partij, NDP, wederom in het machtscentrum was gekozen zou ze naar eigen zeggen een ‘bijdrage leveren in het kabinet.’

Het electoraat heeft anders beslist en haar besluit om af te zwaaien als parlementariër is recht overeind gebleven. De gewezen DNA-voorzitter is van plan nu andere dingen te doen, op sociaal-maatschappelijk vlak. Met de politiek zegt ze in partijverband nog even door te zullen gaan.

Jennifer Geerlings-Simons, vrijdag in haar laatste publieke optreden als voorzitter van De Nationale Assemblee. Op 29 juni wanneer het nieuw parlement aantreedt begint voor haar al een nieuwe fase, terwijl er op 30 juni een nieuwe parlementsvoorzitter zal worden gekozen.

Comments are closed.