Geen tegenkandidaten verkiezing ’s lands eerste koppel

Akiemboto kiest mogelijk toch voor directeurschap Grassalco
juli 9, 2015
Minister Amafo geeft niet zondermeer uitvoering aan missive president
juli 9, 2015
Show all

Geen tegenkandidaten verkiezing ’s lands eerste koppel

Ook PL kandideert niemand

De  Pertjajah Luhur (PL) zal ook geen tegenkandidaten voordragen voor de verkiezing van president en vicepresident. De partij zal de besluitvorming in De Nationale Assemblee respecteren.

Het PL standpunt betekent dat presidentskandidaat Desi Bouterse en vicepresidentskandidaat Ashwin Adhin definitief geen tegenkandidaten zullen hebben. Er zijn zeven assembleeleden nodig om een kandidaat voor te dragen. De Alternatieve Combinatie van Ronnie Brunswijk heeft er vijf.

In een verklaring zegt het PL-hoofdbestuur dat dit standpunt is gebaseerd op de precaire situatie van de staatsfinanciën, tegen de achtergrond van de nationale, sociale en economische situatie van het land. De politieke partij die vijf parlementszetels bij de verkiezingen van 25 mei wist te vergaren, heeft bij haar standpunt ook die van de overige oppositionele partijen, VHP en NPS, in overweging genomen.

Kort na de verkiezingswinst van de NDP, was het PL die als eerst aangaf geen bezwaar te hebben, mee te werken aan de verkiezing van de president en vicepresident in het parlement.

Comments are closed.