Geen sprake van belangenverstrengeling in terugroepingszaak PL

Dagbladen overzicht 13 juli
juli 13, 2015
NPS-leiding krijgt nog 14 maanden mandaat
juli 13, 2015
Show all

Geen sprake van belangenverstrengeling in terugroepingszaak PL

Kortgedingrechter Alida Johanns wijst vandaag vonnis in de spraakmakende terugroepingszaak van Pertjajah Luhur(PL) versus parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De advocaten van beide partijen, hielden vrijdag hun pleidooien. In deze zaak is door PL-voorman, Paul Somohardjo, aan de rechter gevraagd, parlementsvoorzitter Geerlings-Simons te dwingen, de afvallige PL-toppers Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chietan, de toegang tot het parlement te ontzeggen. Dit omdat zij die parlementariërs heeft teruggeroepen, is de argumentatie.

Intussen heeft de PL voorzitter Somohardjo ook laten weten dat hij de betrokkenheid van Jennifer Van Dijk-Silos, voozitter van het OKB in deze zaak onverenigbaar vindt met haar rol als advocaat. Daar is volgens Van Dijk-Silos geen sprake van. Volgens de raadsvrouw is haar rol als OKB-voorzitter uitgespeeld, met het bindend verklaren van de verkiezingen. Van Dijk-Silos geeft aan slechts door haar dochter Nailah Van Dijk, gemachtigde van Assembleevoorzitter Simons, te zijn gemachtigd om vrijdag de zaak te mogen bepleiten, omdat haar zoon jarig was. ‘Mijn dochter had mijn hulp echt niet nodig’, benadrukt zij tegenover nieuwssite Starnieuws.

Bovendien heeft het OKB niets te maken met het terugroepen van Assembleeleden. Ook laat Van Dijk-Silos aan DWT doorschemeren, dat de intussen ontbonden politieke combinatie V7, het terugroepingsbesluit van PL, eerst zou moeten hebben bekrachtigd, om een eventuele terugroepingsprocedure, via het Centraal Hoofdstembureau in gang te kunnen zetten.

In hoeverre V7 dat wel of niet heeft gedaan moet onderzocht worden.

Comments are closed.