Geen onrust bij Huisartsenvereniging zegt voorzitter Markiet

Opnames ‘Wiren, the movie’ van start in Nickerie
april 25, 2018
10 Mobiel – Cintia Alendie – 25 april 2018
april 25, 2018
Show all

Geen onrust bij Huisartsenvereniging zegt voorzitter Markiet

Ledenvergadering is reguliere bespreking

 

De Sectie Algemene Artsen van de Vereniging van Medici in Suriname heeft voor woensdagavond geen spoedvergadering uitgeschreven. Dit zegt voorzitter Ricardo Markiet in gesprek met Radio 10. In een lokaal dagblad is dinsdag een bericht verschenen over de ontevredenheid onder huisartsen. Dat zou het onderwerp zijn van de ledenvergadering die voor woensdag op schema staat. In het bericht staat verder vermeldt dat er definitief besloten wordt om per 30 april een actiemodel te hanteren. Niets is minder waar benadrukt Markiet, die van mening is dat het gepubliceerd bericht op stemmingmakerij lijkt.

De reguliere vergadering van de huisartsensectie zal een normaal verloop hebben. De huisartsen wachten wel al geruime tijd op een aanpassing van tarieven. Maar volgens de voorzitter is het nog geen breekpunt. Markiet zegt dat het overstappen naar een actie niet op de agenda staat. Het is volgens hem een ander geval, indien de vergadering in een andere richting gaat. De voorzitter geeft aan dat de aanpassing van de tarieven door de verzekeringsmaatschappijen nog moet geschieden.

Aldus Ricardo Markiet, voorzitter van de Sectie Algemene Artsen van de Vereniging van Medici in Suriname. Volgens hem wachten de huisartsen de aanpassing van hun tarieven door de verzekeringsmaatschappijen af. De ledenbijeenkomst van woensdagavond is geen spoed alv verzekerd hij.

Comments are closed.