Geen nieuwe coronabesmettingen gemeld door COVID-19 team

Bond SZF opnieuw in actie
maart 26, 2020
Sportverslagen – 26 maart 2020
maart 26, 2020
Show all

Geen nieuwe coronabesmettingen gemeld door COVID-19 team

Er zijn donderdag geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld door het COVID-19 Management Team. Van de acht vastgestelde coronapatiënten zijn bijna allemaal herstellende zegt directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid tijdens de dagelijkse update.

Jessurun benadrukt dat er alles aan gedaan moet worden om verdere verspreiding van het coronavirus in Suriname tegen te gaan.

Zover het geval van donderdag waarbij een persoon die in thuisquarantaine moet blijven het nodig vond naar een Telesur-kantoor te gaan, zei kolonel Jerry Slijngaard van het NCCR dat zulke incidenten ertoe zullen leiden dat de overheid verscherpte maatregelen gaat treffen.

Daarbovenop speelt nog een kwestie: de winkels die merendeels gesloten zijn. Er wordt gespeculeerd dat dit veelal is om de prijzen achter gesloten deuren aan te passen. HI&T-minister Stephen Tsang zei tijdens de virtuele persmeeting dat zijn departement zoveel als mogelijk controle daarop uitvoert. Er zouden reeds afspraken zijn gemaakt met zowel winkeliers als importeurs zijn gemaakt, om prijsopdrijving te vermijden.

Maar, zegt Tsang, het aspect veiligheid speelt ook een grote rol voor de voornamelijk Chinese winkeliers.

Het COVID-19 Management Team blijft erop staan dat iedere burger de verantwoordelijkheid draagt de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Dit door de voorzorgsmaatregelen ten alle tijden in acht te nemen.

Comments are closed.