Geen houttrucks meer over Wijdenboschbrug

RO-ministerie loopt betalingsachterstand aan gezagsdragers in
september 15, 2017
Bypass bij Mindrineti-2 brug opgeleverd
september 15, 2017
Show all

Geen houttrucks meer over Wijdenboschbrug

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) is niet te spreken over het jongste ongeval op de Jules Wijdenboschbrug. Een tankwagen ramde ongeveer 14 auto ‘s, terwijl het de brug ongecontroleerd afreed richting Paramaribo. De remmen hadden het begeven.

Maandag reed een vrachtwagen tegen de pijlers van de Saronbrug aan. De herstelwerkzaamheden aan die brug zullen mogelijk volgende week maandag beginnen, zegt Miranda, omdat eerst de comptabele zaken ervoor in orde gemaakt moeten worden, en moet het benodigde materiaal uit het buitenland worden gehaald.

Met het oog op deze gebeurtenissen heeft de OWT&C-bewindsman donderdag een Commissie Zwaar Vervoer geïnstalleerd. Er zijn al een aantal voorstellen gedaan om het probleem van snelheid en vrachtbeperkingen voor vrachtauto ’s aan te pakken. Miranda neigt naar het inzetten van het veer om zware transporten te vervoeren. De minister kondigt harde maatregelen aan die ook zullen voortvloeien uit het rapport van de werkgroep.

Comments are closed.