Geen brandstofschaarste in zicht verzekerd president Bouterse

Hoefdraad komt niet opdagen bij politie in zaak Van Trikt
februari 28, 2020
10 Mobiel – Yigal Kopinsky – 28 februari 2020
februari 28, 2020
Show all

Geen brandstofschaarste in zicht verzekerd president Bouterse

‘Betaling openstaande brandstofrekening belangrijk’ zegt SSEB

Er is geen brandstofschaarste op komst. Zo luidt de verzekering van president Desi Bouterse vrijdagmorgen in het district Nickerie, waar het staatshoofd op een persconferentie in is gegaan op deze en andere kwesties. Bouterse zegt dat donderdagavond met SOL is gesproken over de openstaande rekening van bijkans 40 miljoen Amerikaanse dollar. Volgens hem zal er een betalingsregeling worden getroffen. Ook heeft de regering afspraken met Roy Bhoedoe Enterprise lopen om in te springen indien het met SOL niet mocht lukken.

Tijdens de persbijeenkomst kondigde het staatshoofd aan dat Financiënminister Gilmore Hoefdraad zaterdag richting Venezuela vertrekt, om ook daar zaken betreffende de brandstofvoorziening in orde te maken. Als dat goed verloopt zal Suriname op maandbasis bijkans 10 miljoen dollar op de brandstofrekening bezuinigen, zegt Bouterse.

Intussen beschikken de SOL-servicestations niet over voldoende ongelode benzine. De tanker wordt maandag verwacht, maar de staat zal eerst moeten voldoen aan de openstaande rekening, tenminste, een deel daarvan, zegt voorzitter van de Service Stations Exploitanten Bond, Sirodjenie Jankie.

Het advies vanuit zowel SOL als de SSEB is om niet in paniek te raken. Maandag wordt de tanker verwacht en zullen de benzinevoorraden weer worden aangezuiverd.

Comments are closed.