Geen bezwaren bij openbare zitting Paramaribo

Dagbladen overzicht 09 juni
juni 9, 2015
Surinames eerste cloud data dienst 1 jaar oud
juni 9, 2015
Show all

Geen bezwaren bij openbare zitting Paramaribo

De openbare zitting van het hoofdstembureau Paramaribo is maandagmiddag rustig verlopen. Er is geen verandering gekomen in de zetelverdeling. De Nationale Democratische Partij (NDP) is gebleven op 9 Assembleezetels in Paramaribo. V7 heeft er 6, Alternatieve Combinatie/ABOP 1 en DOE 1. De NDP heeft 149 ressortraads- en 16 districtsraadszetels. V7 heeft 51 ressortraads- en 5 districtsraadszetels.

De politieke partijen die vertegenwoordigd waren, hebben geen bezwaar aangetekend tegen het proces-verbaal van het hoofdstembureau. Voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo, Jerry Miranda, merkte op dat de uitslag op zich heft laten wachten, omdat het hoofdstembureau alles dubbel heeft gecontroleerd. De resultaten worden nu doorgestuurd naar het Centraal Hoofdstembureau dat uiteindelijk de uitslag bindend of niet te verklaart.

Voor zover bekend is bij V7/VHP kandidaat Dew Sharman bij voorkeur gekozen. Bij de Alternatieve Combinatie wist Edward Belfort als lijstduwer van de ABOP een zetel te bemachtigen evenals lijsttrekker Alice Amafo.

Comments are closed.