Geen bevestigd geval Wuhan-Coronavirus in AZP

Info 10 – Rosanna Amian over familieopstelling – 6 februari 2020
februari 6, 2020
Volksgezondheid verbiedt recreatief gebruik lachgas
februari 6, 2020
Show all

Geen bevestigd geval Wuhan-Coronavirus in AZP

Rust terug in ziekenhuis zegt Volksgezondheid directeur Cleopata Jesserun

De rust in het Academisch Ziekenhuis is enigszins teruggekeerd. Op woensdag is grote beroering ontstaan onder het ziekenhuispersoneel nadat twee patiënten met spoed waren opgenomen op de Intensive Care Unit. Het vermoeden bestond dat deze twee patiënten besmet waren met het Wuhan-Coronavirus. Na onderzoek bleek dit niet het geval. Een van de patienten is wel positief is getest op één van de klassieke coronavirussen. Volgens Ed Ijzelman, microbioloog in het AZP  zijn er vier klassieke coronavirussende zogenaamde verkoudheidsvirussen die – zoals de naam het zegt – meestal alleen een verkoudheid veroorzaken, maar bijvoorbeeld bij onderliggende ziekten, ernstige longontstekingen kunnen geven.

Cleopatra Jesserun directeur op het ministerie van Volksgezondheid doet een beroep op de gemeenschap om geen valse berichten te verspreiden. Suriname is niet getroffen door het Wuhan-Coronavirus, benadrukt Jessurun.

U hoorde directeur Volksgezondheid Cleopatra Jesserun. Daarvoor Dokter Ed Ijzelman, microbioloog in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Ondanks negatieve testen op het nieuwe coronavirus (2019-nCoV) dienen we alert te blijven. De directie doet dan ook een beroep op eenieder om de instructies strikt op te volgen”, meldt het AZP in een verklaring.

Comments are closed.