Geen beëdiging voor rekruten die niet voldoen aan minimale vereisten

10 Mobiel – Sigourney Kame – 27 november 2020
november 27, 2020
Visum vraagstuk onderwerp bij vervolggesprekken Suriname-EU
november 27, 2020
Show all

Geen beëdiging voor rekruten die niet voldoen aan minimale vereisten

7 kandidaten met strafblad reeds door de mand gevallen

Een ernstige miscommunicatie of verkeerde interpretatie van de afspraken tussen het Ministerie van Justitie en Politie en de Surinaamse Politie Bond (SPB), zou ten grondslag hebben gelegen voor de spontante actie van de politie aan de vooravond van Srefidensi.

Door bondsvoorzitter Raoul Hellings zou zijn begrepen dat alle rekruten uit de lichting 2019-2020 beëdigd worden op 14 december. Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zijn deze afspraken nimmer gemaakt. Er is een streefdatum van 14 december genoemd voor de beëdiging, maar dat zou niet alle rekruten betreffen. Van zeven van hen is reeds gebleken dat ze beschikken over een strafblad. Er zal worden nagegaan wie nog meer niet voldoet aan de minimale eisen en ook die zullen vóór de beëdigingsdatum de wacht worden aangezegd.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Op 14 december zal de laatste lichting politierekruten worden beëdigd. In aanloop naar die dag zullen alle personen die niet aan de minimale voorwaarden die gehecht zijn aan de wervings- en selectieprocedure voldoen, uit de groep worden gelicht en niet in aanmerking komen voor de beëdiging; het doek is al voor zeven rekruten uit de lichting 2019-2020 gevallen. Zij zouden een strafblad hebben.

Comments are closed.