Geen aanleiding voor aanhoudingen in onderzoek dood baby Papegaaitjes

Petronella Ziekenhuis Wageningen vrijdag open
november 5, 2014
Odo van de dag
november 5, 2014
Show all

Geen aanleiding voor aanhoudingen in onderzoek dood baby Papegaaitjes

Politieonderzoek afgerond

Het onderzoek naar de vreemde dood van de drie maanden oude baby, met de initialen R.K., in kinderopvang de Papegaaitjes, heeft geen aanhoudingen opgeleverd. Het politieonderzoek naar de feiten en omstandigheden is afgerond. Politiepersvoorlichter inspecteur Humphrey Naarden, geeft aan dat geen feiten, zaken en/of omstandigheden in deze zaak zijn aangetroffen, waaruit iemand als verdachte kan worden aangemerkt. Het dossier is al opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Baby R.K stierf drie weken geleden volgens het obductierapport door verstikking, terwijl hij onder toezicht was van crècheleidsters bij de Papegaaitjes. Uit het rapport bleek dat het jongetje vloeibare voeding had in de longen. De familie, eerst overmand door verdriet, kwam een week later in de publiciteit. Zij waren ervan overtuigd was dat de zaak niet nauwkeurig was aangepakt door onder meer de politie.

De nieuwsredactie van Radio 10 sprak advocaat Maureen Nibte, die optreedt als woordvoerder van de familie. Zij zegt in deze fase van het onderzoek, nog geen nadere details over deze kwestie te kunnen verschaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.