“Gay- sekswerkers vaker mishandeld door agenten Keizerstraat”

Tieners aangehouden na zware mishandeling collega
september 12, 2014
Minov werkt aan verbetering resultaten rekenen en taal GLO onderwijs
september 12, 2014
Show all

“Gay- sekswerkers vaker mishandeld door agenten Keizerstraat”

De Stichting Liefdevolle Handen betreurt in een persverklaring, dat een sekswerker is mishandeld is door politieagenten van politiepost Keizerstraat. Al op 26 juni zegt de stichting met de drie agenten, Inspecteur  Rozenhof, Onderinspecteur Tjin A Tjon en buurtmanager Colli op de politiepost Keizerstraat een gesprek te hebben gevoerd, over de herhaaldelijk slechte behandeling die sekswerkers van de politie op dit station krijgen. Dit werd door de doelgroep aan de stichting gerapporteerd.

Onder meer zou een agente die “mama” wordt genoemd, klappen uitdelen, uitschelden en sekswerkers ook worden beledigd. Travestieten (gay-sekswerkers) en transgenders zouden zijn gesommeerd zich uit te kleden, zodat het geslachtsdeel kon worden uitgemaakt. Ook zouden sekswerkers vaak zonder redenen worden opgepakt, en uren en soms dagen moeten doorbrengen op het politiebureau.

Ook was door de doelgroep aangegeven dat zij niet serieus genomen werden, wanneer zij een aangifte deden van diefstal of mishandeling en of verkrachting door klanten. Door de politiefunctionarissen werd in het gesprek destijds beloofd, dat de besproken klachten intern verder besproken zouden worden en het optreden van de politie voortaan menswaardig zou zijn. Daar blijkt nu dus niet zoveel van terecht te komen en beschouwt de Stichting Liefdevolle Handen de handelwijze van de politie als schending van mensenrechten, waarvan elke vorm door haar wordt afgekeurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.