Franse soldaat opent vuur op man met machete bij Louvre in Parijs

Woordvoerder Trump verdedigt inreisverbod met verzonnen aanslag
februari 3, 2017
Carl Breeveld: reshuffling geen oplossing
februari 3, 2017
Show all

Franse soldaat opent vuur op man met machete bij Louvre in Parijs

 

Een Franse soldaat heeft vrijdagochtend in Parijs het vuur geopend op een man bij het Louvre-museum. Volgens de Franse politie heeft de dader een andere militair aangevallen met een machete. De toestand van de verdachte is onduidelijk, maar volgens de politie is hij nog wel in leven. Hij is in totaal vijf keer geraakt. De aangevallen soldaat is lichtgewond.

Volgens de Franse politie riep de verdachte ‘Allahu Akbar’ toen hij zijn aanval inzette. Hij zou alleen hebben gehandeld. Over de identiteit en nationaliteit van de dader is nog niets bekend.  “We hebben te maken met een aanval van een individu die duidelijk agressief was en een directe bedreiging vormde. De dingen die hij zei deed ons concluderen dat hij een terroristische aanval wilde uitvoeren”, zei Michel Cadot, het hoofd van de politie in Parijs.

“Er was ook nog een tweede persoon die zich verdacht gedroeg. Deze is ook aangehouden, maar vooralsnog lijkt er geen link te zijn tussen de aanvaller en de tweede persoon.” Mogelijk wilde hij of het museum, of het winkelcentrum nabij het museum binnendringen. Bronnen bij de politie spreken elkaar daarover tegen. De man had volgens de politie twee rugzakken bij zich. Daarin zijn geen explosieven aangetroffen. Eerder werd er nog gesproken over dat de man een koffer bij zich had.

Comments are closed.