Franse president Hollande kondigt noodtoestand af en sluit grenzen

Breaking: Minstens 40 doden bij beschietingen en explosies in Parijs
november 13, 2015
Dodental Parijs drama naar 140: gijzeling beëindigd; twee terroristen gedood
november 14, 2015
Show all

Franse president Hollande kondigt noodtoestand af en sluit grenzen

Francois Hollande

De Franse president Francois Hollande heeft de noodtoestand voor heel Frankrijk afgekondigd. Ook zijn alle grenzen gesloten en de grensbewaking verscherpt tot op het hoogste alarm niveau. De president heeft iedereen ook op geroepen thuis te blijven en niet de straat op te gaan, indien het niet strikt noodzakelijk is. De maatregelen volgen na een reeks van beschietingen en explosies in de Franse hoofdstad Parijs, waarbij zeker dan 60 doden zijn gevallen. Het dodental zou nog onbevestigde berichten inmiddels naar honderd zijn gestegen.

Het Franse staatshoofd meldde dat alle mogelijke krachten worden gemobiliseerd om de terroristen te neutraliseren. “Er zijn zo’n 200 militairen de straat op gestuurd om te helpen met de beveiliging van de hoofdstad”, zo zei Hollande.

Intussen is door diverse wereldleiders geschokt gereageerd op de gebeurtenissen in Frankrijk. Onder andere Amerikaanse president Barack Obama en de Engelse premier David Cameron, spraken met afschuw over het drama en zegde hun Franse bondgenoot alle steun toe.

Comments are closed.