Frans-Guyanesen opgeschrikt door vermoedelijk geval ebola

90% boerenbestand geregistreerd voor financiële compensatie
september 20, 2014
Aruba stelt ultimatum: dreigt vluchten van SLM op Aruba te verbieden
september 20, 2014
Show all

Frans-Guyanesen opgeschrikt door vermoedelijk geval ebola

Test negatief

De Frans-Guyanesen werden vrijdag behoorlijk de schrik aangejaagd, nadat bekend was geworden dat een vrouw, die verschijnselen van ebola vertoonde, in quarantaine was geplaatst. De vrouw was vijftien dagen geleden teruggekeerd van een reis naar Guinee-Bissau, wat de vrees versterkte dat zij mogelijk de dodelijke en hoogst besmettelijke ziekte had opgelopen.

Na een test bleek echter dat zij geen ebola had. Uit voorzorg was de hele omgeving waar de vrouw woont afgezet en was in- en uitgaan verboden. Een ieder in het gebouw waar de vrouw verblijft kreeg een verbod met anderen contact te hebben. Er werd bovendien, direct nadat de vrouw per ambulane was opgehaald, een protocol geïmplementeerd.

Dit protocol is maanden geleden opgesteld en geoefend nadat een eerder vermoedelijk geval, ook negatief bleek na tests. Ondertussen is bekendgemaakt dat een Amerikaanse proef, die kan leiden tot een vaccin tegen ebola, tot dusver goed verloopt. Sinds 2 september zijn tien vrijwilligers met een stof van de firma GlaxoSmithKline ingeënt, zei een van de betrokken medici, Anthony Fauci, dinsdag in Washington tegen een senaatscommissie. In de komende dagen krijgen nog tien vrijwilligers de stof toegediend.

De Amerikaanse president Barack Obama is dinsdag uitdrukkelijk de strijd met de ziekte ebola aangegaan. Deze epidemie loopt uit de hand, waarschuwde hij. Hij noemde in een toespraak in Atlanta het virus ”een mogelijke bedreiging voor de veiligheid van de wereld als die niet tijdig wordt beheerst”. Amerika is bereid de strijd aan te voeren, aldus Obama.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.