Forse toename nettowinst Surinaamsche bank

Mungra streekziekenhuis Nickerie neemt mamomat in gebruik
maart 28, 2015
Lotsverbondenheid rode draad in documentaire over 125 jaar Javaanse Immigratie
maart 28, 2015
Show all

Forse toename nettowinst Surinaamsche bank

Suriname ’s grootste bank, de Surinaamsche Bank (DSB), heeft in 2014 zijn nettowinst, in vergelijking met 2013, zien stijgen met 17,4%. De bank heeft SRD 54.429.000 winst gemaakt. Het balanstotaal steeg per 31 december met SRD 363.433.000, van ruim SRD 3.7 miljard naar SRD 4 miljard. Dit is een toename van 9,8% meldt de bank in haar jaarverslag, dat donderdagavond is goedgekeurd door de aandeelhoudersvergadering.

De kredietverlening van de bank was goed voor 20,6% van de groei in de rente-inkomsten. De groei van de nettowinst wordt voor een belangrijk deel toegeschreven aan het vertrouwen dat klanten hebben in de DSB, is de conclusie van de directie.  De kredietportefeuille is met 15% gegroeid bij DSB. Deze groei is zou te danken zijn aan het aantrekken van nieuwe klanten, en deels aan uitbreidingsinvesteringen binnen het bestaande bestand. De groei is voornamelijk gerealiseerd in de sectoren dienstverlening en constructie.

De ontwikkelingen in de vastgoedsector en investeringen in woningbouw en projectontwikkeling droegen bij aan de groei. De bank noemt de vooruitzichten voor 2015 positief.

 

Daarover staat in het jaarverslag: “Wij verwachten dat de geplande grote investeringen in de mijnbouwsector positieve effecten zullen hebben op de economie. Wij streven ernaar te voorzien in de kredietbehoefte die door deze investeringen in diverse sectoren zal ontstaan”.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.