Forensische politie wil betere huisvesting

Natuurkunde Olympiade bronzenmedaillist Shivan Bissesar door Onderwijsminister ontvangen
september 18, 2014
Over 20 dagen is wet basiszorgverzekering in werking
september 18, 2014
Show all

Forensische politie wil betere huisvesting

De afdeling Forensische Opsporing (FO) van het Korps Politie Suriname moest zo snel mogelijk ergens anders gehuisvest worden. Het gebouw waarin de afdeling zich nu bevindt  op Nieuwe Haven is  niet geschikt, omdat sporen niet goed opgeslagen kunnen worden en dus onbruikbaar worden. Dit zegt Patrick Tjin Liep Shie, hoofd van de afdeling. De ruimte is erg klein en moeten sporen worden opgeslagen in een magazijn.

Door de hitte die zich daar ontwikkeld komt het voor dat het materiaal gaat smelten en niet meer bruikbaar is voor verder onderzoek, vooral in hoger beroep zaken. Patrick Tjin Liep Shie geeft aan niet te weten wat de totale schade is. Pas wanneer de sporen nodig zijn ontdek je wat er is gebeurd. Op het terrein van het Hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan staat het half afgebouwd gebouw bestaande uit twee verdiepingen, waarin de afdeling Forensische Opsporing sinds 2 jaar geleden in 2012 zijn intrek moest nemen.

De bouwwerkzaamheden zijn net als andere bouwwerken van het ministerie van Justitie en Politie stopgezet door de aannemers. Wanneer het gebouw zal  worden opgeleverd, dan  zullen alle nodige faciliteiten beschikbaar zijn om sporen op de juiste wijze op te slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.