FOLS ondersteunt actie van BVL en ALS niet

Valies stapt naar de rechter
september 28, 2018
MAGIC 10 Hitlijst – 29 september 2018
september 29, 2018
Show all

FOLS ondersteunt actie van BVL en ALS niet

Ook Nerkust valt over ‘weave’ uitspraak Ferrier

 

Onderwijsgevenden aangesloten bij de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) gaan maandag 1 oktober ‘gewoon’ naar school. De aangekondigde actie van de Bond van Leraren (BVL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) wordt niet ondersteund, zegt Fols-president Marcelino Nerkust. Echter wacht ook zijn organisatie op de uitbetaling van TWK-gelden.

Nerkust is het eens met het standpunt van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, dat onderwijsgevenden geen recht hebben op de 25% die de CLO krijgt. Met de herwaardering van leerkrachten, hebben ze al een loonaanpassing gekregen.

Nerkust is, evenals collega Wilgo Valies, niet content met de wijze waarop minister Ferrier zich woensdag in het programma Bakana Tori op de SRS heeft uitgelaten over onderwijsgevenden. Met name de uitspraak van de bewindsvrouw dat leerkrachten de ‘Permanente Educatietoelage’ gebruiken voor het kopen van weave is ook bij de FOLS en haar leden verkeerd gevallen.

Fols-president Marcelino Nerkust. Inmiddels heeft minister Ferrier aangekondigd dat voor onderwijsgevenden die maandag de start van het nieuwe schooljaar aan zich voorbij laten gaan, het principe ‘no work, no pay’ geldt. 

Comments are closed.