‘Flirten met computer binnen tien jaar mogelijk’

FARC schort bestand met regering op
mei 23, 2015
Dagbladen overzicht 23 mei
mei 23, 2015
Show all

‘Flirten met computer binnen tien jaar mogelijk’

Google werkt aan een algoritme dat gedachten kan interpreteren. Wetenschappers van het bedrijf verwachten binnen tien jaar een computer te hebben ontwikkeld die met mensen kan flirten.

Dat meldt de Britse krant The Guardian. Hoogleraar Geoff Hinton, die twee jaar geleden werd ingehuurd door Google om aan kunstmatige intelligentie te gaan werken, vertelde vrijdag over het algoritme tijdens een toespraak bij de Britse Royal Society in Londen. Hij verwacht dat computers binnen tien jaar ‘gezond verstand’ zullen hebben en dat we hen niet lang daarna tot onze vrienden zullen rekenen. Google werkt aan een algoritme dat gedachten reduceert tot getallen, ‘denkvectoren’ genoemd.

Op dit moment is de software nog erg simpel, maar Hinton verwacht dat die doorontwikkeld kan worden tot een stadium waarin logisch redeneren op menselijk niveau mogelijk wordt. Met de ontwikkeling van deze computer, zou een situatie zoals geschetst in de film ‘Her’ werkelijk kunnen worden. In die Oscar-winnende film heeft de hoofdpersoon voor zijn plezier contact met een computer met vrouwelijke stem en wordt uiteindelijk zelfs verliefd op haar. Hinton ziet de film als een realistisch toekomstscenario.​

 

 

Comments are closed.