Financiering Afobakaweg-Zanderij nog niet binnen

Sport 22 februari
februari 22, 2016
Braziliaanse wetenschappers ontcijferen zika virus
februari 22, 2016
Show all

Financiering Afobakaweg-Zanderij nog niet binnen

De financiering van de eerste fase van de nieuwe highway Paramaribo-Zanderij is nog niet binnen. De minister van Openbare Werken (OW), Siegfried Wolff, vermoedt dat de overeenkomst door de financiële crisis nog niet is getekend. Het gaat geld dat teogezegd is door de China Exim Bank.

Het project, de aanleg van een snelweg tussen de Afobakaweg en Zanderij, ligt al een poos stil.  Er is zo een 235 miljoen Amerikaanse dollar hiervoor begroot. Het doel van de snelweg is om onder meer de John F. Kennedy Highway en Indira Gandhiweg te ontlasten. Ook andere wegen zullen in Dalian 4-verband geasfalteerd worden.

Ondertussen spelen er nog andere kwesties die de aanleg van de voorgenomen snelweg kunnen vertragen. Het gaat om eigendomsgrond waarvan de overheid hoopt het geraamde gedeelte te kopen of dat de eigenaren het willen schenken. Daarnaast protesteert de inheemse bevolking van Wit Santi ook tegen de snelweg, Afobaka-Zanderij, omdat de overheid de dorpelingen niet heeft betrokken bij het plannen van het project. (DWT-online.com)

Comments are closed.