Financien minister Hoefdraad zegt inhoudingen op salaris ambtenaren ingelopen

Meer aandacht vrouwen en schoenen tijdens diabetes gedenkdag 14 november
november 14, 2017
Veiligheid rond de komende feestdagen worden opgevoerd
november 14, 2017
Show all

Financien minister Hoefdraad zegt inhoudingen op salaris ambtenaren ingelopen

Financien minister Gillmore Hoefdraad zegt dat er helemaal geen paniek hoeft te ontstaan bij ambtenaren die lopende leningen moeten aflossen bij de bank. De afgelopen dagen kregen clienten van verschillende banken de schrik om het lijf toen ze door hun respectieve huisbank met een aanmaning werden geconfrontreerd en tevens aangemaand tot betaling van hun lopende schuld.

Hoefdraad die net terug is uit het buitenland geeft toe dat inhoudingen niet naar alle banken zijn overgemaakt. Aan Radio 10 zegt de bewindsman dat zulks te wijten is aan een interne fout. Nog voor het bericht over de inhoudingen van door het  Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma) naar buiten kwam, was er al gecorrigeerd.

Financien minister Gillmore Hoefdraad die net terug is van een serie buitenlandse missies. Het ministerie van Financiën heeft de inhouding van ambtenaren die leningen moeten aflossen ingelopen voor september. Het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma) had het geld ingehouden, maar dit was niet gestort bij diverse banken en handelszaken waar ambtenaren krediet hebben genomen.

Directeur Jim Boussaid van de Hakrinbank, die ook  voorzitter is van de Surinaamse Bankiersvereniging, heeft intussen via de media bevestigt dat de stortingen zijn overgemaakt. Voor de maand oktober moet er nog worden gestort.

Comments are closed.