Financiële steun voor campagnes tegen kwikgebruik

Abop opent verkiezingscentrum en introduceert partij-app
december 8, 2014
Lokale banken in overgangsperiode richting structurering bankwezen
december 8, 2014
Show all

Financiële steun voor campagnes tegen kwikgebruik

Hoe schadelijk kwik ook blijkt te zijn, kleinschalige goudwinners zullen niet zo makkelijk stoppen met kwikgebruik. Daarom zal de Stichting voor Ontwikkeling Radio en TV in Suriname (Sorts) kleinschalige goudwinners informeren over alternatieve goudwinningmogelijkheden om het gebruik van kwik tegen te gaan.

Uit onderzoek van Sorts blijkt dat kleinschalige gouddelvers de methode met kwik gebruiken, omdat ze geen alternatief kennen. “Zij weten het ergens in hun achterhoofd wel, maar het kennisniveau is toch vrij laag”, zegt Sortsvoorzitter Loes Trustfull.

Het project van Sorts wordt tegelijk met de’No Kwik’-campagne van The Back Lot (TBL) uitgevoerd. TBL heeft zaterdag ook een financieringsovereenkomst ondertekend met Semif. Verder ondersteunen het Wereldnatuurfonds, Small Grants Programme en Suriname Conservation Foundation de campagne. De TBL-campagne zal zich voornamelijk richten op kinderen en prominenten in de samenleving, terwijl Sorts zich zal toeleggen op de porknokkers. Semif stelt bijna 130.000 US dollar beschikbaar voor de twee projecten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.