Financiële problemen Digicel houden aan

Colleges hervat op universiteit
juli 16, 2018
Nieuwe vuilstortplaats in de maak
juli 16, 2018
Show all

Financiële problemen Digicel houden aan

De financiële problemen houden aan voor Digicel. De telecomprovider moet in 2030 ruim USD 2 miljard aan leningen aflossen en daar bovenop komt nog een lening van USD 1,3 miljard. Dat schrijft De Ware Tijd online. Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de rating van het bedrijf met het oog op deze aflossingen bijgesteld van B2 stabiel naar B2 negatief. Digicel is regionaal de grootste marktleider. De rating weergeeft de twijfel dat de dienstverlener niet in staat is de financiële verplichtingen na te komen. In Suriname zal deze situatie slechts Telesur in de kaart spelen, sinds het Curaçaose Uniqa zich uit de markt wist te spelen.

Digicel is bezig een aantal panden ten verkoop aan te bieden. Ook is de leiding al bijkans twee jaar het werknemersbestand terug te brengen. Naar verluidt is dat proces nog gaande aldus DWT. Het is niet uitgesloten dat Moody ’s de creditrating verder omlaag brengt als de telecom-aanbieder het komend jaar geen betere cijfers en vooruitzichten op tafel legt.

Digicel zelf heeft laten weten dat wanneer het grootste deel van het reeds ten verkoop aangeboden onroerend goed is verkocht, er enige financiële verlichting zal ontstaan.

Comments are closed.