Suriname ready voor dekenschap CARICOM Jeugdambassadeurs programma
augustus 23, 2019
Sportverslagen – 23 augustus 2019
augustus 23, 2019
Show all

Finalisten SURIPOP XXI bekend

Jonge en nieuwe componisten voeren de boventoon

De 12 finalisten die in augustus 2020 met hun composities zullen strijden om de Jules Chin A Foeng trofee tijdens SURIPOP XXI, zijn bekend. De jurering was op 15 augustus. Een 9-leden tellende jury moet uit 82 inzendingen een selectie maken.

Een veelgehoord commentaar op het tweejaarlijks terugkerend componistenfestival is dat het bijna steeds weer dezelfde namen zijn die doordringen tot de finaleavond. Henk van Vliet die onlosmakelijk is verbonden aan de SURIPOP-organisatie bracht donderdag samen met de finalisten een bezoek aan Radio 10, waarbij ze zich in eigen persoon voorstelden aan de luisteraars. Opvallend was het aantal ‘nieuwe’ namen dat meedoet aan de 21ste editie. Volgens van Vliet is dit niet zomaar.

Lied Ta Faa onder tekst:

Met zijn compositie ‘Ta Faa’ wist Byciel Watsaam op overtuigende wijze de Golden Editon van SURIPOP 2018 op zijn naam te schrijven. Hierdoor lijkt de weg te zijn geopend voor de ‘jonge garde’ onder wie Gino Ammersingh, meer bekend als ‘Crazy G’ en Emanuel Sanvisi, die ook hun kans schoon zien.

De andere finalisten zijn: Donovan Mahadew met ‘Mi nanga Yu’, Hilkia Lobman met ‘Tanpresi’, het broer-zus duo Rudi en Eunice die samen het lied ‘Dja mi de’ hebben geschreven, Jennifer Naarden met haar compositie genaamd ‘Uma prani yu rutu’, Roberto Banel met ‘Mi no sa kori yu’, Ricky Cheng-A June die samen met Clint Fazal Alikhan ‘Swiet tanpe’ heeft geschreven, Delceggio Scheineman met ‘Prasoro’ en Claude Winnie Dinge, meer bekend als Scrappy W, met zijn compositie ‘Mi wani gwe’. Er wordt nu gewerkt aan de arrangementen en geluidsopnames. De SURIPOP XXI cd zal eind juni 2020 worden uitgebracht. Het muziekgala is daaropvolgend op 1 augustus.

Comments are closed.