Fête de la Musique Suriname 2014 in teken van Urban Music

Nickerie brengt bloemhulde in verband met 141 jaar Hindoestaanse immigratie
juni 6, 2014
Sport 06 juni
juni 6, 2014
Show all

Fête de la Musique Suriname 2014 in teken van Urban Music

Fête de la Musique, het Frans muziekfeest, wordt dit jaar voor de zestiende keer in ons land georganiseerd door de Franse Ambassade in Suriname en l’Alliance Française en staat in het teken van Urban music. Tijdens deze editie, op 21 juni aanstaande, worden dit daarom keer de beste urban artiesten uit Suriname, Frankrijk, Frans-Guyana, Haïti en Brazilië bij elkaar gebracht, die het geheel tot een explosief muziekspektakel moeten maken.

De naam van het feest verwijst naar “Faites” de la musique (maak muziek), een homofoon van “Fête” de la Musique, wat ook de slogan is. Musici en publiek vieren samen het feest van de muziek. Over de gehele wereld worden amateur- en professionele muzikanten aangemoedigd om op te treden. Fête de la

Musique, ook wel bekend als de wereldwijde viering van de muziek, is een jaarlijks terugkerend  muziekfeest van Franse origine.

De intieme sfeer van het Fort Zeelandia complex vormt het décor van Fête de la Musique en het thema dit jaar is “Urban Music”. Daarom promoot het organisatieteam het festival niet alleen in Suriname, maar ook in Frans-Guyana, Guyana en Brazilië.  Het festival heeft een tweedelig doel. Naast een muziekfeest is het ook de re-launch van l’Alliance  Française. Bezoekers kunnen bij hun stand informatie inwinnen over het volgen van Frans taallessen, het lidmaatschap aanvragen en informatie inwinnen over culturele evenementen en andere activiteiten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.