FBI ontdekt maffiatentakels Guyana

Geen verandering in top Minov
februari 13, 2014
Sport 13 februari
februari 13, 2014
Show all

FBI ontdekt maffiatentakels Guyana

24 personen zijn dinsdag tijdens gelijktijdige operaties in de VS en Italië aangehouden omdat ze samenspanden om grote hoeveelheden cocaïne vanuit Guyana naar Italië te smokkelen. Dat maakten de Amerikaanse recherche FBI en diverse media in de VS en Guyana woensdag bekend.

Volgens de FBI hadden de drugssmokkelaars banden met de Gambino en Bonanno misdaadfamilies en met de ‘Ndrangheta, een misdaadsyndicaat dat opereert vanuit Calabrië, Italië. In New York werden zeven mannen gearresteerd en in de Italiaanse havenstad Gioia Tauro, een crimineel nest, zeventien verdachten.

Uit de tenlastelegging die dinsdag bij de voorgeleiding in Brooklyn van het zevental dat in New York is opgepakt, komt naar voren dat een undercover FBI-agent gesprekken  hebben afgeluisterd en vastgelegd. Daarop is te horen hoe er plannen werden beraamd om vijfhonderd kilo cocaïne vanuit Guyana naar Italië te smokkelen in ingevroren vis en ananassen. De drugslijn kreeg in november 2012 al een gevoelige klap te verwerken toen een lading cocaïne met een straatwaarde van zeven miljoen US dollar werd onderschept in Maleisië. De verdovende middelen waren verstopt in kratten met ananas en blikken kokosmelk.

Om de cocaïne ongehinderd te kunnen importeren had de organisatie een visimportbedrijf opgezet in Italië. Een havenfunctionaris had bij de bende een bedrag van tweehonderdduizend euro bedongen om ervoor te zorgen dat de ladingen probleemloos werden ingeklaard. De verdachten in de VS, die variëren in de leeftijd van 42 tot 55 jaar, riskeren gevangenisstraffen van tien jaar tot levenslang. Ze zijn onder andere aangeklaagd voor drugssmokkel, witwassen, illegaal vuurwapenbezit en deelneming aan een criminele organisatie. Zo meldt DWT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.