Familie van Louis Doedel wacht op minister Ramadhin

10 Mobiel – Tania Lieuw A Soe – 2 augustus 2021
augustus 2, 2021
Minister Jubitana installeert toerisme werkgroep Nickerie
augustus 3, 2021
Show all

Familie van Louis Doedel wacht op minister Ramadhin

Nog altijd geen commissie ingesteld om dossier te bestuderen

Het is bijna een half jaar geleden dat het medisch dossier van vakbondsleider Louis Doedel opeens boven water kwam in de werkruimte van de directeur van het PCS. Echter, de familie is nog geen stapt dichterbij het antwoord op de vraag, wat er in de ruim veertig jaar dat Doedel opgesloten zat, met hem is gebeurd. Het dossier is nog altijd niet openbaar gemaakt, en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft nog altijd niet de beloofde commissie die het dossier moet analyseren ingesteld. Tot grote teleurstelling van de familie, zegt achternicht Jhurney Doedel aan Radio 10.

Eind april zei minister Ramadhin aan Radio 10 dat de commissie die het dossier moet bestuderen, in de eerste week van mei zou worden geïnstalleerd. De bewindsman zou zich ook laten adviseren door juristen hoe om te gaan met het gegeven dat zou twee groepen zouden zijn onder de familie, die elk een andere mening hebben over hoe om te gaan met het dossier. Jhurney Doedel zegt echter niet op de hoogte te zijn van verdeeldheid in de familie.

Jhurney Doedel, achternicht van de overleden vakbondsleider Louis Doedel. Hij werd in 1937 opgesloten in wat nu PCS heet en zou pas 43 jaren later, in 1980, worden vrijgelaten. Louis Doedel overleed kort daarna op 75-jarige leeftijd.

Comments are closed.