Familie Stewart vraagt aandacht jeugcriminaliteit bij stille tocht ter ere van broer Renato

Elektrische storing oorzaak brand La Vida
september 16, 2014
Landelijk 120 vakantiecentra actief
september 16, 2014
Show all

Familie Stewart vraagt aandacht jeugcriminaliteit bij stille tocht ter ere van broer Renato

De familie van de vorige week doogestoken Renato Stewart, heeft tijdens een stille tocht gisteravond, aandacht gevraagd voor jeugdcriminaliteit.

Wenend en zingend toonden familie en vrienden van de overleden Renato Stewart hem de laatste eer.

Voor TBL Cinemas brachten zij een bloemenhulde en legden deze op de plek waar hij stierf. Al gauw groeide de groep belangstellenden volgens De Ware Tijd uit tot iets meer dan driehonderd man. De bloemen mogen van de bioscoop tot de dag van de begrafenis, donderdag, daar liggen.

Dat de familie een statement wil maken was duidelijk te zien aan de borden met leuzen. Meer respect voor het leven, betere verslaggeving van de politie en betere verslaggeving van de pers waren enkele boodschappen die zij tijdens de tocht uitdroegen. “Het was emotioneel. Ik stond daar en dwars door die bloemen zie ik zijn gezicht, waaraan je kan zien dat hij angst heeft. Hij heeft om hulp geroepen, maar die was veels te laat”, zegt Dominee Michel Stewart. Hij is ervan overtuigd dat zijn broer nimmer geweld zou toepassen. De informatie dat hij in een schermutseling zou zijn geraakt met I.N., die ervan verdacht wordt hem vorige week maandagavond om het leven te hebben gebracht, klopt geenszins, benadrukt de dominee. “De criminalisering van mijn broer willen wij tegengaan. De politie moet alle verkeerde informatie rechttrekken.”

Verder roept hij instanties op op te treden tegen de verruwing en verharding van criminaliteit die de kop opsteekt. Hij zegt dat ook voor ouders een rol is weggelegd. “We moeten geen grenzen verleggen, maar grenzen trekken. Jeugdigen krijgen teveel ruimte.” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.