FAI moet zichzelf bedruipen komende periode

UN-‘Youth Challenge’ van start
februari 13, 2020
Sportverslagen – 13 februari 2020
februari 13, 2020
Show all

FAI moet zichzelf bedruipen komende periode

Het bacovenbedrijf FAI zal de komende periode zelf het hoofd boven water moeten houden. Dit zei minister Rabin Parmessar donderdag in Nickerie tegen de bijkans 650 medewerkers in Nickerie. Die hebben donderdag ook hun salaris over januari ontvangen. De productie moet gecontinueerd worden voor de export naar Trinidad. Op korte termijn zal ook de mogelijkheid bekeken worden om naar Barbados te exporteren. Met deze inkomsten zal het bedrijf zichzelf voorlopig moeten bedruipen, totdat er een structurele oplossing is gevonden, aldus de bewindsman.

Met de LVV-minister is ook de voorzitter van de Bacoven Arbeidersbond Nickerie (BAN) Dayanand Dwarka meegereisd. Voordat de minister en zijn delegatie arriveerden werden de werknemers toegesproken door bondsadviseur Michael Sallons en bondsvoorzitter Rodney Cabenda van de Werknemers Organisatie Food & Agriculture Industries. Sallons vertelde hen dat de regering garant staat voor de salarissen, maar dat de bond een lening moest sluiten bij een bank om uitbetaling mogelijk te maken.

Michael Sallons, adviseur van de Bacoven Arbeidersbond Nickerie. Minister Parmessar zei dat de regering blijft proberen om met de directie van FAI te onderhandelen. Sedert het plotselinge vertrek van de leiding naar het buiteland, is er geen gesprekspartner in Suriname. Voorlopig wordt er alleen via de mail gecommuniceerd zegt de LVV-minister.

Comments are closed.