Fa Tjauw Song Foei schenkt SRD 50.000 aan organisaties

Vandaag in het Verleden
februari 1, 2014
Suriname heeft luchtvaartveiligheidsmaatregelen bijna rond
februari 1, 2014
Show all

Fa Tjauw Song Foei schenkt SRD 50.000 aan organisaties

De vereniging Fa Tjauw Song Foei heeft geheel volgens de Chinese cultuur en traditie aan sociale instellingen SRD 50.000 geschonken. Dit gebeurde vrijdagavond bij de viering van het Chinees Nieuwjaar in restaurant Palm Palace. De organisatie zegt  de regering Bouterse/Ameerali zeer erkentelijk te zijn voor hun ondersteuning aan de Chinese gemeenschap in Suriname. In het bijzonder wordt de regering bedankt voor het toekennen van een eenmalige nationale vrije dag ter ere van het Chinees Nieuwjaar. Voorzitter Allan Cheng van Fa Tjauw Song Foei, hoopt echter dat dit een permanent karakter krijgt.

De organisaties die in aanmerking kwamen voor een donatie zijn: Stichting Rumas, die schoolverlaters opvangt, de Henk Abrahams stichting voor het harde werk bij de hulp aan de straathonden en de Green Heritage Fund, voor hun bijdrage aan de opvang van onder andere de luiaards, kapasi’s en dolfijnen. Deze organisaties die in het verleden ook hulpkregen, zijn deze keer door het goede werk dat ze verrichten, weer in aanmerking gekomen voor steun. De samenleving is recentelijk opgeschrikt door een verwoestende brand te Winti Wai, waarbij talloze gezinnen dakloos zijn geworden. Daarbij heeft Claudett de Bruin hemel en aarde bewogen om de getroffenen bij te staan en heeft het bestuur gemeend om in navolging van haar actie SRD 10.000 te doneren.

Samen met de districtscommissaris van Commewijne Ingrid Karta-Bink zullen dit jaar twee speeltuinen opgezet worden voor kinderen te Sorgvliet en Macreabo. Op voordracht van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft Huize TylTyl, dat kinderen met een lichamelijke beperking opvangt ook een donatie gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.