‘Extra visumkosten tegenvaller, maar geen obstakel’

Personeelschef  BIZA in China opgesloten voor diefstal
augustus 31, 2017
William en Harry herdenken overleden moeder Diana in Kensington Palace
augustus 31, 2017
Show all

‘Extra visumkosten tegenvaller, maar geen obstakel’

De aangekondigde extra kosten voor aanvraag van een Schengenvisum zijn op zich een tegenvaller wordt vermeldt op de Ware Tijd online. Maar dit zal niet maken dat minder mensen naar Nederland zullen reizen, verwacht Jack Uden, ex-voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra). “Alles heeft een overbruggingsperiode. Ook dit”, zegt hij.

De redactie sprak hem woensdag op de verjaardagsreceptie van de SLM in verband met haar 55-jarig bestaan. De Nederlandse ambassade besteedt de afhandeling van visumaanvragen vanaf 14 september uit aan VSF Global. Afhankelijk van de leeftijdscategorie kost een visum zestig of vijfendertig euro. Daarnaast brengt het bedrijf 25 euro servicekosten in rekening. Uden stelt dat er in het verleden ook moeilijke momenten zijn geweest in de luchtvaartbranche die in de loop van de tijd zijn overwonnen.

Zo noemt hij, als extreem voorbeeld de vliegramp van 1989. “Men dacht dat niemand meer zou reizen; maar alles heeft een overbruggingsfase. Nu vliegen we normaal.” De Asra-vertegenwoordiger merkt op dat personen die voor studie, vakantie of andere zaken naar Nederland moeten, een doel voor ogen hebben. “De extra kosten zijn voor die persoon wel een tegenvaller want elke cent erbij is een setback. Maar dit zal geen onoverkomelijk probleem zijn.”

Comments are closed.