Extra controles op eetzaken

PSA-wet zal geen effect hebben zonder staatsbesluiten
december 19, 2013
‘Langatabiki moet schoon schip maken’
december 19, 2013
Show all

Extra controles op eetzaken

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) voert in verband met de komende feestdagen extra controles uit bij eetzaken. De operaties vinden vooral in de nachtelijke uren plaats, omdat de meeste eetgelegenheden tegen die tijd verkopen. De inspecties richten zich voornamelijk op de hygiëne in de eetruimtes en de wijze waarop het eten bereid wordt. In  Wanica en Commewijne  worden de inspecties al uitgevoerd.

De overige districten zijn de afgelopen maanden al aan de beurt geweest.  Astracia Warner, hoofd van de afdeling Milieu-inspectie van het BOG, zegt dat het beschikbare personeel nog niet voldoende is om de operaties te doen. Er zijn ongeveer honderd werkers op de afdeling die zich naast de controle op eetgelegenheden ook richten op de hygiëne in de havens (aan boord van schepen) en muskietenbestrijding.

De instantie wil in het komend jaar regelmatiger ’s avonds inspecteren. “We streven naar elk kwartaal”, zegt Warner. Eetzaken die niet voldoen aan de regels qua hygiëne worden in de gelegenheid gesteld om orde op zaken te stellen. Als er toch geen stappen daartoe worden ondernomen, loopt de eigenaar kans zijn vergunning kwijt te raken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.