Extra aandacht voor kankerbewustwording

Spang Makandra positief gestemd over geprikkelde jongeren
januari 30, 2014
Dodelijke aanrijding Jaggernath Lachman straat
januari 30, 2014
Show all

Extra aandacht voor kankerbewustwording

Stichting Nooit Alleen heeft dinsdag in het Vlinderpark in Lelydorp een bewustwordingsbijeenkomst georganiseerd over kanker. “Het is uit onderzoek gebleken dat mensen te laat naar genezing zoeken als ze kanker hebben, terwijl men het tijdig kan ontdekken en op zoek kan naar genezing”, zegt Claudia Castelen, voorzitter en oprichter van Stichting Nooit Alleen. In het Vlinderpark hebben kankerpatiënten hun ervaringen met elkaar gedeeld. Huisarts Denny Moradjab en stagiaire Stella van de Crommet van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo hebben de patiënten van de nodige informatie voorzien.

De  bijeenkomst is een van de laatste activiteiten van een landelijk campagne die de stichting voert in de strijd tegen kanker. Eerder waren er bijeenkomsten in Para, Pkin Poika, Nieuw Lombe en Coronie. De volgende stop is Nickerie. Stichting Nooit Alleen is in 2012 opgericht met als doel kankerpatiënten te steunen en een luisterend oor te bieden. Ook wordt informatie over de ziekte verstrekt.

De stichting werkt samen met lokale artsen, zodat patiënten een juiste beslissing nemen over de behandeling van hun ziekte, vertelt Castelen. “Het komt zelfs voor dat mensen niet weten wat de gevolgen van deze ziekte kunnen zijn. Men beschikt soms over verkeerde informatie en kiest ervoor een ‘oso dresi’ te gebruiken in plaats van de arts te bezoeken”, aldus Castelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.