‘Eenheid’ centraal op ‘Op Yari’-viering Pertjajah Luhur
januari 29, 2018
Parea Suriname heeft nieuw bestuur
januari 29, 2018
Show all

Export rondhout alsnog aan banden gelegd

Ad interim minister van Justitie en Politie Welzijn:

Export rondhout alsnog aan banden gelegd

  • Kondigt hogere straffen aan voor plegers van strafbare feiten tegen toeristen
  • Noemt verlaging of afschaffing government-take op diesel geen optie

  

De regering is vastbesloten de export van rondhout stop te zetten. Dit zei Ferdinand Welzijn in Nickerie in zijn hoedanigheid als minister van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T). De stopzetting zou al in november 2017 worden ingevoerd, maar de grote belangen van verschillende actoren vormden een-sta-in-de-weg. Door de druk die werd uitgeoefend is toen besloten de maatregel aan te houden aldus de bewindsman. Door de Radio 10-microfoon gaf Welzijn aan dat op korte termijn het verbod voor de export van tenminste twee houtsoorten van kracht zal zijn.

De aankondiging deed de minister op de ondernemersborrel in Nickerie. Hij ging in op vragen over de kwestie van de rondhout-export. De ondernemers kwamen ook met vragen en suggesties over een verder verhoging van de invoerrechten op kip en kipdelen.

Opmerkelijk is het voorstel van Welzijn om de straffen voor personen die een strafbaar feit tegen een toerist plegen, fors te verhogen om zodoende het toerisme in ons land te bevorderen.

 

Ferdinand Welzijn, de HI&T-minister die zaterdagavond de ondernemersborrel in Nickerie bijwoonde. Radio-10 correspondent Ricky Ristie vroeg de bewindsman naar de government-take, nu de dieselprijs in de lift zit. Dit brengt consequenties met zich mee voor de productiesector. Welzijn benadrukt dat verlaging of afschaffing van de government-take geen optie is voor de regering. Voor producenten bestaat de mogelijkheid zegt hij om een verzoek in te dienen voor een compensatie van de belastingen, indien ze duidelijk kunnen aangeven welke rol diesel in het productieproces speelt.

Comments are closed.