Exploratieboring Tullow Oil levert geen olie op

Fly Allways vliegt op Santiago de Cuba; tweede grote stad van Cuba
oktober 28, 2017
IBSAE start Management Zorg en Agrarische opleiding
oktober 28, 2017
Show all

Exploratieboring Tullow Oil levert geen olie op

Suriname moet hoopvol blijven zegt Guyanese NH-minister

Tullow Oil is niet gestuit op een olievoorraad voor de Surinaamse kust. In het Araku-gebied nabij de grens met Frans-Guyana heeft de maatschappij een exploratieput geboord die geen commerciële hoeveelheid olie heeft aangetoond. Maar Suriname moet de hoop niet laten varen. Dat zegt de Guyanese minister van Natuurlijke Hulpbronnen Raphael Trotman.

Zijn land heeft ook pas na een reeks teleurstellingen een commercieel interessant olieveld gevonden. Trotman, die momenteel zeker twee miljard barrels olie in zijn beheer heeft, is er heilig van overtuigd dat er ook voor onze kust olie ligt. De geologische data die in Guyanese wateren is verzameld, versterkt dat vermoeden. Waar Suriname volgens Trotman zich nu op moet concentreren, is wat wij gaan doen wanneer de grote olievondst wordt gedaan.

Raphael Trotman, de Guyanese minister van Natuurlijke Hulpbronnen die ervan overtuigd is dat er olie voor de kust van Suriname wordt gevonden. Tullow Oil heeft vrijdag laten weten dat een hoopgevende exploratieput voor de kust geen positieve resultaten heeft opgeleverd.

Comments are closed.