Ex-president Bouterse weet waar gestolen wapens zijn

Vandaag In Het Verleden – 01 september 2021
september 1, 2021
President Santokhi brengt bezoek aan Nederland
september 1, 2021
Show all

Ex-president Bouterse weet waar gestolen wapens zijn

-Onderwereld wil die teruggeven, Justitie stelt zich niet welwillend op

Ex-president Desi Bouterse weet meer van de wapendiefstal thuis bij hem. Dat gaf hij dinsdag aan op een door hem belegde persconferentie. Volgens de oud-president weten de justitiële ook precies bij wie de wapens zijn, maar zouden ze zich niet constructief opstellen om ze weer terug bij het Nationaal Leger te halen. De onderwereld is bereid de zware wapens terug te geven, maar justitie stelt zich onwelwillend op, zegt Bouterse. Hij vermoedt dat er meer schuilt achter deze houding. Hij bevestigd tegelijkertijd dat wijlen zijn kleinzoon, Walter Bouterse, tal van wapens gestolen heeft uit zijn wapenkamer.

Bij de teruggave van de wapens zou de onderwereld graag een vertrouwenspersoon ingesteld willen zien, die een brugfunctie kan vervullen. Het betreft echter een vertrouwensvraagstuk, geeft Bouterse aan, omdat justitie geen garantie zou kunnen geven dat die tussenpersoon immuniteit krijgt van betrokkenheid bij de wapendiefstal.

Ex-president Desi Bouterse. Hij ging dinsdag tijdens een persconferentie in op onder meer de wapendiefstal bij hem thuis niet zolang geleden. Niet lang daarna zou zijn kleinzoon Walter de hand zichzelf hebben geslagen. Bouterse onthulde dat die achter de diefstal zat. Volgens de ex-legerleider weten de justitiële autoriteiten bij wie de wapens zijn. De bereidheid bestaat om de wapens, die volgens hem zijn gestolen en zijn doorverkocht door Walter Bouterse, terug te geven. Maar justitie zou echter niet meewerken.

Comments are closed.