Erfgoedinstellingen moeten rampenplan implementeren

Stibula gaat in 2020 voor nieuwe projecten en buurtonderzoek
februari 24, 2020
10 Mobiel – Timothy ‘Timo’ Darius – 24 februari 2020
februari 24, 2020
Show all

Erfgoedinstellingen moeten rampenplan implementeren

De verschillende erfgoedinstellingen in Suriname doen vanaf maandag mee aan een workshop van het Nationaal Archief Suriname (NAS). De workshop, “Emergency Preparedness and Disaster Management Plan for Heritage Institutions”, moet leiden tot de ontwikkeling van een rampenplan voor musea, archieven, bibliotheken en gebouwd erfgoed in Suriname. Deelnemers zullen geïnformeerd worden over de schadesoorten die veroorzaakt kunnen worden door het handelen van mens en natuur. NAS-directeur Rita Tjien Fooh, die de opening van de workshop verrichte, gaf het belang aan van preventieve maatregelen om het erfgoed van een land te bewaren.

Na de workshop krijgen de deelnemende erfgoedinstellingen twee maanden de gelegenheid hun plan op te stellen. Roy Smith, UNESCO-vertegenwoordiger zegt dat de plannen dan gepresenteerd zullen worden aan collega-instellingen.

De erfgoedinstellingen die deelnemen aan deze workshop zijn onder andere het Surinaams Museum, Cultuur Studies, RK Bisdom afdeling Archief en Museum en het Lalla Rookh Museum. UNESCO heeft toegezegd er alles aan te doen om een vervolgtraining te houden, in het kader van het opzetten van een rampenplan voor de erfgoedinstellingen. De workshop “Emergency Preparedness and Disaster Management Plan for Heritage Institutions”,is tot en met 28 februari.

Comments are closed.