Er vallen definitief ontslagen bij RBC Suriname

Sport 26 februari
februari 26, 2014
Shared Vision vestigt aandacht op tienermoeders bij herdenking internationale dag van de Vrouw
februari 26, 2014
Show all

Er vallen definitief ontslagen bij RBC Suriname

Het aantal is nog onbekend

Voor het personeel van de Surinaamse vestiging van de Royal Bank of Canada (RBC) heeft één onzekerheid plaats gemaakt voor een andere. Dat er ontslagen gaan vallen staat nu als een paal boven water. De  personeelsbond kreeg deze mededeling onlangs van vertegenwoordigers van de hoogste leiding van de bank die zetelt in Canada.

De vraag die de RBC-werknemers nu bezighoudt  is hoeveel personen met ontslag gestuurd worden. Niemand van de leiding van RBC Suriname of van de personeelsbond was bereid te praten tot Radio 10, omdat de twee partijen hebben afgesproken een persstilte in te lassen. Volgens bronnen krijgt de personeelsbond binnen een week of twee te horen wat de ongeveer 150 leden te wachten staat.

Ongeveer een maand geleden ontstond er beroering onder het RBC Suriname-personeel nadat bekend werd dat er bij verschillende Caribische vestigingen van de bank personeel moest vertrekken. Deze gedwongen ontslagen zijn onderdeel van een saneringsplan om het bedrijf weer gezond te maken na teleurstellende resultaten in 2013. Ontslagen bij RBC Suriname worden door het personeel als onrechtvaardig ervaren, omdat van alle Caribische vestigingen de Surinaamse tak van de bank het vorig jaar het best presteerde.

De RBC heeft bij haar vestigingen in totaal meer dan 5000 werknemers.

De Jamaicaanse tak van RBC is kortgeleden verkocht en mogelijk worden er meer Caribische afdelingen in de verkoop gedaan. RBC deed zijn intrede in Suriname en andere Caribische landen in 2008 nadat deze van oorsprong Canadese bank de Royal Bank van Trinidad and Tobago, RBTT, overnam voor US dollar 14 miljard.    

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.