Politie 75 pick-ups, 50 motorfietsen en 80 fietsen rijker
januari 21, 2020
Sportverslagen – 21 januari 2020
januari 21, 2020
Show all

EnGenDer Project gestart

Het startsein voor het ‘Enabling, Gender-Responsive Disaster Recovery, Climate and Environmental Resilience in the Caribbean (EnGenDER) project, is dinsdagmorgen gegeven in het Marriott Hotel. Het project heeft tot doel de verdere integratie van gendergelijkheid op basis van de mensenrechten, voor wat betreft klimaatsverandering, het milieu alsook het herstel bij noodsituaties.  Het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is belast met de uitvoering van het project. Dit, in afstemming met de UNWomen. De United Nations Development Programme (UNDP), oftewel het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, de grootste ontwikkelingshulporganisatie ter wereld, erkent dat er wereldwijd nog steeds ongelijkheid bestaat zei haar vertegenwoordiger Margaret Jones-Williams bij de launch.

Het EnGenDER-project wordt aangestuurd door UNDP Barbados en wordt in 9 landen in het Caribisch gebied uitgevoerd. BIZa-minister Mike Noersalim gaf in zijn toespraak aan dat Suriname reeds te kampen krijgt met de gevolgen van de verandering van het klimaat. Een effectieve participatie van zowel vrouwen als mannen, jongens en meisjes noemt hij “essentieel”.  

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken en daarvoor UNDP-vertegenwoordiger Margaret Jones-Williams, bij de start van het EnGEnDER-project in Suriname. Global Affairs Canada en de U.K Department For International Development staan garant voor de financiering. Binnenlandse Zaken dient in dit kader als Government Coordinating Focal Point.

Comments are closed.