Elisabeth Samson’s Huis moet toeristische attractie worden

Sibrano Pique overhandigt DNA-voorzitter petitie
januari 21, 2021
ICT-Associatie herdenkt 10-jarig bestaan
januari 21, 2021
Show all

Elisabeth Samson’s Huis moet toeristische attractie worden

Het oorspronkelijk huis van Elisabeth Samson zal een toeristische trekpleister worden en dat zal Suriname zeker ten goede komen. Dat zegt Cynthia McLeod, voorzitter van de Stichting Elisabeth Samson ’s Huis. De stichting is vanaf dinsdag de eigenaar van het monumentale pand aan de Wagenwegstraat. Voor een bedrag van SRD 4.265.960,75, de exacte taxatiewaarde, is het pand overgenomen van de Staat Suriname. De Nationale Postcode Loterij in Nederland heeft het geld gedoneerd. Volgens McLeod gaat het pand de geschiedenis van Suriname helpen uitdragen: in dit geval van Elisabeth Samson.

De stichting zal het gebouw op eigen kosten moeten restaureren en in goede staat moeten houden. In het eerste kwartaal van 2021 zal worden gestart met de eerste fase van de restauratie. Deze zal elf maanden duren en ruim USD 310.000 kosten. De fondsen hiervoor zijn vergaard uit onder meer giften van de Nationale Postcode Loterij Nederland en enkele Surinaamse bedrijven. Na de restauratie zal de begane grond van het gebouw worden ingericht zoals die was in de tijd van Samson, zegt McLeod

Cynthia McLeod, voorzitter van de Stichting Elisabeth Samson ’s Huis, over het pand dat de stichting met de ondertekening van de koopakte heeft overgenomen van de Staat. Het is bedoeling er een Elisabeth Samson museum en een Museum van Arbeid in onder te brengen.

Comments are closed.