Eliminatie malaria vereist regionale samenwerking

Dagbladen overzicht – 7 november 2019
november 7, 2019
Nieuw bestuur Toneelgenootschap Thalia
november 7, 2019
Show all

Eliminatie malaria vereist regionale samenwerking

Het Ministerie van Volksgezondheid hield woensdag in verband met ‘Malaria Day of the Americas enkele activiteiten om de prestaties van ons land op dit vlak, te vieren. Deze dag is ingesteld door de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) om na te gaan welke vorderingen landen in de regio maken met hun malariaprogramma’s. Voor Suriname was het een feestelijke aangelegenheid omdat de afgelopen jaren veel succes is geboekt in he streven malaria te elimineren.

Uit de driedaagse regionale gesprekken vorige week zijn er eveneens enkele acties voortgekomen. Zo hebben Suriname, Brazilië, Frans-Guyana en Guyana afspraken gemaakt hoe de ziekte die wordt overgebracht door de muskiet samen aan te pakken. Het is van belang dat landen zich, net zoals Suriname, committeren tot het volledig elimineren van malaria, zegt Helene Hiwat, Program Coördinator van het Malaria Programma.

U hoorde Helene Hiwat, coördinator van het Malaria Programma. Zowel gezondheidsmedewerkers van het malariabestrijdingsprogramma als van de Medische Zending zijn gehuldigd voor hun inspanningen in de eliminatie van malaria. Zij hebben onder andere in het binnenland voorlichtingscampagnes uitgevoerd, wat uiteindelijk zijn vruchten heeft afgeworpen, gezien Suriname haast malariavrij is.

Comments are closed.