ELEKTRICITEITSSTOP BOVEN-SURINAME DEZE WEEK VOORBIJ

BEËDIGING BAIDJNATH PANDAY TOT PG
maart 1, 2016
Ban Ki-moon ziet naleving staakt-het-vuren Syrië
maart 1, 2016
Show all

ELEKTRICITEITSSTOP BOVEN-SURINAME DEZE WEEK VOORBIJ

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, zegt dat dinsdag de betalingsachterstand bij brandstofleveranciers wordt ingelopen. Hierdoor zullen dieselleveringen aan de dorpen in het Boven-Surinamegebied worden hervat, waardoor de elektriciteitsonderbreking die in een aantal dorpen al enkele weken duurt zal worden opgeheven.

Voorts werkt de regering eraan om nog dit jaar met een structurelere oplossing te komen voor de elektriciteitsvoorziening in het achterland. Ook zal het Nationaal Leger de inventarisatie die was gemaakt van de gebieden waar geleverd moet worden onder de loep nemen, wat moet resulteren in een betere logistieke aanpak. Defecte stroomaggregaten zullen ook worden gerepareerd. De bewindsman reageerde in het parlement op opmerkingen van de assembleeleden Erwin Linga (NDP) en Diana Pokie (Abop) die de stroomproblemen in het binnenland aankaartten.

Linga voerde aan dat ondanks voornoemd probleem vaker is besproken in het parlement, er maar geen oplossing schijnt te komen. “Nu zijn we weer in het donker”, klaagde de politicus. Er zijn zelfs dorpen in Sipaliwini die al negen maanden geen stroom hebben. Linga wilde van de regering garanties hebben dat er continuïteit komt in de elektriciteitsvoorziening. Behalve dat huishoudens gedupeerd worden, wordt ook het sociaal-maatschappelijk leven en het onderwijs ook last van de black-out. Leerkrachten moeten in de avonduren onder moeilijke omstandigheden lesvoorbereiding plegen. Ook bezoek aan de poliklinieken vinden in het donker plaats, aldus de NDP-parlementariër. “regering doe iets”, luidde de oproep van Linga.

Comments are closed.