10 Mobiel – Ashween Achaibersing – 23 januari 2020
januari 23, 2020
Vierde maal businessbeurs van de FHR School of Business
januari 23, 2020
Show all

EITI Rapport 2017 gepresenteerd

Het Extractive Industries Transparancy Initiative (EITI) Rapport 2017 is donderdag gepresenteerd en overhandigd aan de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Financiën. EITI geldt als een wereldwijde standaard voor het verantwoord beheer van aardolie, gas en andere natuurlijke hulpbronnen. Het is een vereiste dat landen actuele en accurate informatie publiceren over onder meer hun beheer van de bronnen, de manier waarop concessies worden toegewezen, de bedragen die bedrijven betalen aan belastingen en royalty ’s, maar ook hoeveel de overheid int uit de mijnbouwsector.

Suriname heeft zich bij de toetreding tot EITI gecommitteerd aan het jaarlijks uitbrengen van een rapport en om dit, na goedkeuring van de Multi Stakeholders Group (MSG), openbaar te maken. In de MSG zitten vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld.

Voor de ontwikkeling van de mijnbouwsector is het ontzettend belangrijk, benadrukt NH-minister Sergio Akiemboto, om openheid aan zaken te geven. Vooral voor het aantrekken van buitenlandse investeerders moet data beschikbaar zijn.

Minister van Natuurlijke Hulpbronnen Sergio Akiemboto, bij de presentatie van het EITI-Rapport donderdag in het Marriott Hotel. Het rapport is vanaf 31 december vorig jaar openbaar voor het publiek.

Comments are closed.