Einde ‘zwerftocht’ kantongerechten

Imro Fong Poen, nieuwe voorzitter SER
juli 18, 2017
Sport dinsdag 18 juli 2017
juli 18, 2017
Show all

Einde ‘zwerftocht’ kantongerechten

Rechters, openbaar aanklagers en advocaten hebben maandag hun intrek genomen in het nieuwe gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat. Zo wordt vermeldt in DWT online. Hiermee is er een einde gekomen aan de jarenlange ‘zwerftocht’ van de kantongerechten. De officiële ingebruikname zal volgens planning na de vakantie van de rechterlijke macht plaatsvinden.

Kantonrechter Ingrid Lachitjaran, die als eerste strafzaken mocht behandelen in het nieuw gebouw, sprak van een historisch moment. Ze bedankte iedereen die hard gewerkt heeft om dit resultaat te bereiken en noemde specifiek de ministers van Justitie en Politie die aandacht besteed hebben aan de huisvesting van de kantongerechten. “Het gerechtsgebouw is van de hele samenleving. Wij verdienen het in dit gebouw te zitten.” Ze houdt de mooie momenten vast en kijkt vooruit.

De rechter drukte iedereen die van het gebouw gebruik zal maken op het hart er netjes mee om te gaan, omdat iedereen die er komt een stuk verantwoordelijkheid heeft om het gebouw in goede staat te houden. Officier van justitie Nirmala Maikoe feliciteerde namens het Openbaar Ministerie de gemeenschap met de nieuwbouw.

In het nieuwe gerechtsgebouw is alles nieuw. De zittingszalen zijn ruim, waardoor er meer mensen in kunnen en het gebouw is gekoeld. De advocaten hoeven niet meer naar een plekje te zoeken, zoals in de vorige accommodatie, want er is speciaal een plek voor hen ingeruimd aan weerszijden van de zittingszalen. Journalisten mogen op de voorste rij plaatsnemen en het publiek daarachter. Het enige wat er ontbreekt is geluidsapparatuur.”Het is het zesde gebouw”, merkte advocaat John Ferdinand op. Hij plaatste enkele kanttekeningen bij de voorlopige inrichting van de zittingszaal.

Comments are closed.