Eerste lading voor Surgold mijn aangekomen

Dagbladen overzicht 01 september
september 1, 2014
Bronnen zeggen zaakgelastigde Doekhie wordt vervangen
september 1, 2014
Show all

Eerste lading voor Surgold mijn aangekomen

De voorbereidingen voor het opzetten van de goudmijn door  Amerikaanse mijnbouw multinational  Newmount via haar Surinaamse dochter Surgold starten mogelijk binnen afzienbare tijd. Giseravond is een vrachtboot aangekomen met een lading materieel bestemd voor de mijn.

Het vaartuig voer rond zes uur gisteravond de Moengo haven binnen. Deze lading komt nadat de plek, waar de mijn zal worden opgezet, ritueel werd ingewijd op 15 augustus.

De staat Suriname mag voor maximaal 25 procent deelnemen in de Nieuwe mijn en kan zich voor een dergelijk aandeel voor ongeveer US dollar 250 miljoen inkopen. Die beslissing moet de regering in iets minder dan 90 dagen nemen.

De bouw van de mijn zal naar verwachting aan 2000 tot 2500 personen werkgelegenheid bieden. Dat aantal werknemers moet rond juli 2015 een feit zijn. Bewoners uit de omgeving, dat ligt in Paramaccaans gebied, mogen rekeken op banen. Dat is toegezegd door Surgold in een overeenkomst met de Paramaccaanse stam.  De mijn zelf moet tegen eind 2016 operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.