Eerste klassen muloscholen bomvol

LVV Regio-West wil aanpak infrastructuur
september 30, 2014
Begrotingstekort 2015 geraamd op SRD 666.480.000
september 30, 2014
Show all

Eerste klassen muloscholen bomvol

Hoewel het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) een aantal scholen en leslokalen heeft bijgebouwd zijn de eerste klassen van vooral de muloscholen helemaal vol. Zonder aantallen te noemen, zegt Marisa Meye, voorzitter van het Mulo-directeurenberaad, dat er sprake is van een ‘explosie’ aan inschrijvingen. Schooldirecteuren zijn vanaf vorige week weer op school om de laatste

voorbereidingen te treffen voor de opening van het schooljaar. Ook de na-inschrijvingen worden gedaan.

Het gevolg van de vele verzoeken voor plaatsing in het eerste leerjaar is het ontstaan van extra volle klassen. Naast de vele geslaagden van de basisschool worden schoolleiders ook geconfronteerd met veel zittenblijvers. Het aantal kinderen dat niet over gaat van het eerste naar het tweede leerjaar groeit. Meestal lag het overgangs resultaten tussen 90 tot 100 procent in de eerste klas, nu ligt het tussen 70 en 90” procent , zegt Meye. Het is gebleken dat door de slechte resultaten in rekenen, vele leerlingen doubleren. Er moeten acties worden ondernomen om de resultaten voor dit vak te verbeteren.

In augustus heeft het Minov leerlingen van basisscholen en die van het voortgezet onderwijs op juniorenniveau (voj) geregistreerd. Aan de hand van de lokalenbestanden zijn toewijzingsbriefjes verstrekt aan ouders. Maar sommige schoolleiders werken net als voorgaande jaren niet mee en weigeren kinderen in te schrijven. Vooral zittenblijvers willen zij niet accepteren. ‘No child left behind’ is het standpunt van Minov-minister Ashwin Adhin. Hij verzekert dat geen enkel kind thuis zal moeten blijven vanwege plaatsgebrek, want er is genoeg ruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.